Çin Guilin'de Miao Halkı kıyafetleriyle

26 Kasım 2010 Cuma

4 Aralık C.tesi Robert College Bizimtepe- Kültürel Farklılıklar Seminerim


ROBERT KOLEJ MEZUNLAR DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU


KÜLTÜREL FARKLILIKLAR WORKSHOP
 DİN’LER

SUNAN       Mehpare Sözener   B.Ü. 1988-Wayne State Univ. MBA 2000

 
TARİH     04 Aralık  2010  Cumartesi

SAAT            13:00 - 16:00

YER    Bizim Tepe Orta Kat

KATILIM BEDELİ    45TL

LCV       Katılmak isteyenler lütfen 30 Kasım 2010
Tarihine kadar bizi arasınlar

Hacer Keskin   hkaraca@rkmd.org.tr
Bizim Tepe       0212 287 0078


SAYGILARIMIZLA,

23 Kasım 2010 Salı

KÜLTÜREL FARKLILIKLAR WORKSHOPLARI

Konuşmacı-Mehpare Sözener

AMAÇ ve İÇERİK: Global bir dünyada yaşamaktayız. Çin’in soya fasulyesine olan talebi Brezilya’daki çiftçilerin yağmur ormanlarını yakıp tarla açmasına sebep oluyor ve tüm dünya bundan etkileniyor. Japon ve Amerikan firmalarının, önündeki araba yavaşladığın da kendi kendine fren yapabilen arabaların üstünde çalışması Hindistan’da yıllardır otobüs ve trenlerin üstünde ayakta hiçbir şeye tutunmadan giden yolcuların umurunda mı? Araba firmaları ürünlerini tüm dünyada sattığına göre farklı ülkelerin taşıtları ne şartlarda kullandığını bilmek zorunda.

Her ülke, her kültür farklı. Farklılıklarımızı anlayamadığımız sürece birbirimizi yargılamak, farklı piyasaları anlayamayıp etkin çalışamamak çok doğal. Oysa hepimizin farklı olduğunu kabul edip yola çıkarsak ortak paydada buluşmak daha kolay. Bu workshop’la temel amacım neden bir diğer ülke vatandaşından farklı olduğumuzu ve sosyal, ekonomik, tarihsel ve de politik yanlarımız farklı olduğundan, aynı konuda aynı şekilde düşünmemizi de beklemenin doğru olmadığını anlatmak… Farklı ülkelerin çarpıcı özelliklerini paylaşacağım.  Böylelikle de katılımcıların hem global dünya gereksinimlerinin farkında olmasına yardımcı olmak, hem de her alanda kendinden farklı olanı korkusuzca kabul etmesini sağlamak amacım.

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ: Farklı kültürler tanımak amacıyla seyahat etmek en büyük tutkum. Kırkdan fazla ülkeyi gezerken Türkiye’den farklı gördüğüm şeylerin notlarını aldım. Amerika’da 13 sene yaşayıp farklı bankalarda bir çok ülkeden insanla çalıştım. Hem çeşitli ülke vatandaşları ile hem de yurtdışında yaşamış Amerikalılarla hem kendi ülkeleri hakkında, hem de diğer ülke farklılıkları hakkında görüşmeler yaptım. Günlük hayatımda kültürel farklılıkları gözlemleme imkanına sahip oldum. Konu hakkındaki Amerika’daki ders kitaplarını inceledim. Pervez Müşerref’den Ingrid Bergman’a okuduğum yabancı kişilerin biografilerinden alıntılar yaptım. Power point presentasyonumun tamamı farklı ülkelerin resimlerini kapsadığından oldukça görsel.

BİOGRAFİ: 1967 Kandıra’da doğdum. Işık Lisesi 1983, Boğaziçi Üniversitesi 1988, Wayne State University –MBA 2000 mezunuyum. Türkiye’de T.Emlak Bankasında para piyasalarında dealer, Marmara Bankasında aynı bölümde müdür yardımcısı, Tourama Tourism’de finans ve pazarlama koordinatörü olarak çalıştım. 1996’da Michigan’a yerleştim. JP Morgan Chase ve Fifth Third Bankalarında ticari kredilerde mali tahlil uzmanı olarak kariyerime devam ettim. Royal Bank of Scotland’ın Michigan bölümünde müdür (assistant vice president) olarak çalıştım. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için Armutlu’da ilkokul çocuklarına ders verdim, şu anda da gene aynı dernek için üniversite öğrencilerine İngilizce dersi veriyorum. Michigan’daki Türk Derneğinin çatısı altında Hindistan’la ilgili bir eğitim semineri verdim. Aynı dernek için Çocuk kulübünü kurup iki sene başkanlığını yapıp ders verdim. Michigan Türk Derneğinin dergisinin 2 sene editörlüğünü yaptım. ABD’deki Dünyada Barış adlı vakfın çalışmalarında gönüllü olarak liderlik yaptım ve en başarışı gönüllü ödülünü aldım. 2009-2010 yılları arasında Kültürel Farklılıklar Workshop’unu Fındıklı Kafika’da gerçekleştiriyorum.