Çin Guilin'de Miao Halkı kıyafetleriyle

12 Mayıs 2013 Pazar

DÜNYADAN ANNELER


Hintli anneler ne taşıyacaklarsa başlarında taşıyorlar, ağırlıklarına aldırmadan. Omuriliklerine o kadar yük binince ne oluyor acaba? Hintli annelerin yükü bununla kalsa gene iyi. Mutlaka erkek çocuk doğurmaları gerekiyor. Kız çocuk, zamanı geldiğinde hem drahoma hem de görücü parası ödemek anlamına geliyor. O yüzden kimi anne kız çocuklarını beslemeyip ölüme mahkum etmek zorunda kalıyor. Eğer kadın kız doğurursa kayınvalidesi 3 gün içinde tarlaya çalışmaya yollarken, erkek doğurursa 1 ay evde dinlenme hakkı veriyor.



Güney Afrika’da Cape Town’da siyahların yaşadıkları bölgede yaşam çok zor. Ortalama yaşam süresi 45-50 yaş. Çoğu kazada, AIDS’den ve zatüreden ölüyor. 5.6 milyon AIDS’li var ve bu da nüfusun nerdeyse onda biri ediyor. Resim siyahların oturduğu mahallede bir evin mutfağından...



Etiyopya'da Mursi kadınları daha güzel görünmek için alt dudaklarını tutan kası küçükken kesiyor sonra tükürük birikmesin diye alt orta iki dişi çekiyor. Ve alt dudağa yıllar içinde gittikçe büyüyen tabaklar takıyor. Hamile kadın doğum anı geldiğinde 15 gün kadar ormanda kalıyor ve bebeği doğurduktan sonra köye geliyor.


Etiyopya'da başka bir kabileden bir anne...




Bali’de kadınlar ev dışında çalışamıyor çünkü dini törenlere hazırlık yapmakdan başka işde çalışmaya zamanları kalmıyor. Resimde kadınlar çocuklarını tapınakdaki kutsal suya sokarak günahlarından arındırıyor.




Küba’da kadınlar iş hayatının %66’sını kaplıyor. Doğum yapan kadınlara bir yıl izin ve bedava kreş servisi veriyorlar.  


Yüksek irtifada yaşamaya alışık Tibetli anneler...



Butan'da kızıyla dini metal festivalini seyreden bir anne. Metal bir eşyanız varsa bu festivale getiriyorsunuz, rahipler dua ediyor, bir sene boyunca eşyanız kazaya belaya uğramıyor.



Vietnam'da çocuklarıyla işe çıkmış bir anne...


Kamboçya'da torunu ya da çocuğuna hayran hayran bakan bir anne ya da büyükanne...



Çin’de Terracotta askerleri müzesinin bahçesinde çocuğuna büyük tuvaletini yaptıran bir anne. Yorum yok!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder